Bugün günlerden, Perdesiz Sahneler





Uzuun zamandır seyrettiğim bir filmi bu kadar kucaklayıp öpesim gelmemişti :) Filmin ismini duymuştum. Gösterime girdiğini biliyordum ama koşturmacanın içinde kayıp gidecekti muhtemelen. Melahiciğim sağolsun hiç kaçırmaz. Kıyıda köşede kalmış olsalar bile hiç affetmez ve  hep en güzel çalışmaları bulur. 
Sıcak ve bunaltılı bir gün Karaköyde buluştuk. Bu şehri sevmeye çok ihtiyacım var dediğim günlerden bugün. Mae Zae diye bir dükkanda bulduk kendimizi ama onu ayrıca yazmalıyım...Nefis..Şimdilik Karaköy'e yolunuz düşerse aman es geçmeyin diyorum :) 
Film gösterimi ikincikat'da. 
Kahvelerimizi içtikten sonra daldık Tophanenin arka sokaklarına. 

Afişini görür görmez sevdim filmi. Bir tiyatroda tiyatro üzerine bir film seyredeceğiz. Üstelik filmin yönetmeni Hakan Dursun'da oradaydı. 
Perdesiz sahneler bir belgesel. 
Filmin tanıtımında , www.perdesizsahneler.com adresinde şöyle yazıyor: 

"Film, bir yönden Türkiye’nin 30 yıllık yakın tarihine tiyatro sahnesinden bağımsız bakarken, diğer yandan da tiyatro sanatında yaşanan sorunları, yeni stillerin sanatsal arka planını ve yeni sahne yapısını anlatıyor.
Film, alternatif tiyatro hareketinin yeni kuşağının izlerini, 12 Eylül darbesi zamanlarından itibaren ortaya çıkan kumpanya ve tiyatro grupları üzerinden takip ederek günümüzdeki çok sayıdaki tiyatro grubunu mercek altına alıyor.
"Perdesiz Sahneler, alternatif-bağımsız sahne sanatlarının geçmişi ve bugünü ile toplumsal dinamikler arasındaki ilişkiyi inceleyen bir belgesel filmdir. Araştırma konusu olarak alternatif sahnelerin seçilmiş olmasının en önemli nedeni: hatırı sayılır sayıdaki alternatif sahnenin genel siyasi ve sosyal söyleme karşı bir duruşa ve söyleme sahip olması. Günümüzde manipülasyona karşı, açık yürekli ve cesur sanatsal faaliyet yok denecek kadar az. Daha demokratik ve medeni bir toplum olma yolunda özgür sanata çok ihtiyacımız var."

Büyük alkış 👍👏







Yorumlar