Bugün günlerden Körün istediği bir göz, Allah verdi iki göz:)


2015 senesinin Nisan ayı sonunda Bümed'i aradım. Şimal'in geçtiğimiz yaz için yüzme kursuna başlamasını istiyorduk. Bümed'in yüzme kursu olduğunu da biliyordum. Meğer sadece yüzme kursu değil yaz okuluymuş. Şimal o sırada henüz 4 yaşındaydı ve yaz okuluna 5 yaşından itibaren kayıt alıyorlarmış. Fakat telefonda görüştüğüm kişi, yine de boyuna kilosuna da bir bakmak lazım , haftasonu gelirseniz daha rahat konuşabiliriz dedi. Şimalcik yaşıtlarından biraz daha uzun. Daha doğrusu kendi yaş kategorisinin en uzun boylularından. Öyle denilince bir görüşelim diye Nisan ayında bir cumartesi günü Bümed'in yolunu tuttuk. 
Yaz okulu hakkında bilgi aldık. Sonra daha ne oldu dememize kalmadan , "Bu arada süren bir Aikido kursumuz var. Bir katılsın bakalım nasıl hissedecek kendisini. Hoşuna gidecek mi?" demeleriyle Şimal'i içeriye almaları bir oldu:) Yukarıda fotoğrafta görülen yeşillikler içinde ( bahar ve yaz aylarında kapılarını açıyorlar) bir sınıfları var. 
Ders harika geçti. Şimal çok girişken bir çocuk sayılmaz aslında ama Senseileri o kadar sıcak, o kadar çocuk ruhundan anlayan abiler ki (biraz da tatlı sertler:) çok hızla adapte oldu. Ben havalara uçtum. Bu yazının başlığı da oradan geliyor. Şimal'in spor yapmasını, buna ne kadar erken başlarsa o kadar iyi olacağını düşünüyor ve özellikle bir felsefesi olan uzakdoğu sporlarından birini yapmasını çok istiyorduk. Cumartesi Pazar günleri Aikido sınıfının devam ettiğini duyunca hemen kayıt olduk.  
Sonra yaz okulunda da Aikido derslerine devam etti. Yaz okulu bittikten sonra ara vermedik. Mayıstan Aralık ayına 8 aydır devam ediyor eğitimi. Dersleri genellikle seyretmiyoruz. O yüzden ders esnasında çekilmiş bu fotoğrafları görünce çok mutlu oldum:)  Bümed'deki aikido eğitimi için bilgi almak isterseniz tık tık :) (Grup fotoğraflarında en minnoş olan Şimşim :) 






Yorumlar

  1. Aikido güzel bir spor. Benim oğlum 18 yaşında. Birkaç yıldır aikido yapıyor. Normalde çabuk bıkar, üşenir ama aikidodan vazgeçmedi. Şimal'e de çok yakışmış:)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel Aikido'yu devam ettirmesi. Devam ettireceği, sevdiği bir sporu bulması:) Umarım Şimalcik de devam eder:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder