Bugün Günlerden, Rastgele :)



                                  Yeni yaşım için çektiğim fotoğraf bu :)  Rastgele :)










Fotoğraftan da görüldüğü gibi başımın üstünde yerin var birtanem:)))
Özel günlerde bir adetimiz var bizim. Değil gideceğimiz yeri, evden çıkana kadar semtini bile bilmiyorum. Tamamen son dakikaya kadar süpriz:))
Ah nasıl da her seferinde en çok nereyi seveceğimi bilir .... (İtiraf ediyorum buna -Asır- dahil:))))

Akşamüstü saatlerinde oturulan mavi beyaz bir rum meyhanesi, Hristo..Çocukluğumdan beri en sevdiğim...Tarabya...Dünyanın en tatlı garsonu. Yemeklerinin güzelliği anlatılır gibi değil... Hem en sevdiklerim, hem en sevdiğim kıvamda... Hayatımın en büyük hediyelerinden biri eşimle baş başa :) Bugün arayan herkes "Nasılsın?" diye sorduklarında "Harikayım, havalarda uçuyorum! Bütün sevdiklerimin peş peşe seslerini duyuyorum bundan büyük mutluluk mu olur" dedim:) E nasıl girersen de öyle geçermiş:)) İnsanın doğumgünü olması çok keyifli bir şey yahu:))))






Bu muhteşem bir şeydi. Hristo'ya yolunuz düşserse atlamayın. Biz sipariş etmedik. O tatlı garson "Bunu yiyin" diyerek getirip tabaklarımıza bıraktı . Tuğrul balık meyhanesi seçmiş ama işin komik tarafı aslında balık sevmez:) Etçidir:) O bile bu harika diyerek yedi. Levrek sarmaymış. İçinde közlenmiş patlıcan var. Kokoreç gibi bir tat çıkmış ortaya.


Fırında helva bir çok yerde yedim ama Hristo'nunki bir başkaydı. İstanbul'da bir dünya balık lokantası var. Develi bile balık lokantası açmıştı. Hristo ise en eskilerden. İki adım ötesinde Kıyı var. O da çok eskidir. Ama Hristo'nun özellikle Tuğrul için çok anlamlı bir tarafı da var. Çocukken çekirdek aile haftasonları yemeğe giderlermiş Hristo'ya. O zamanlar sahil tarafına da masalar konulabilirmiş. Tuğrul balık yiyemediği için ona patates kroket söylerlermiş:) Tabii o zamanların patates kroketi şimdinin donuk kroketleri gibi, çıkart buzluktan at yağa kızarsın şeklinde olmadığından ( 70li yıllardan bahsediyorum) hala o tat damağında:)

Eve döndüğümüzde de bu süprizle karşılaştık:) 
Babaannemiz ile Şimşim hanım hazırlamış ve kapının önüne koymuşlar:)  



Yorumlar

  1. Bu ne güzel bir doğum günü, İstanbul yayınıdır böyle???? Tam anlamıyla bayıldım bayıldım.

    Herşey harika ama yayının pozitif enerjisi en harikası.

    Nadir mi nadir mavi dolunayın altında, dilenen doğum günü dileklerinden daha özeli var mı ki acaba???

    Doğum günün kutlu, yüreğinden geçen her dilek, tezlikle, istediğin gibi olsun Nilgün ♥

    İçten tebriklerim ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan ne kadar güzel bir mesaj bu :) Her zaman nasıl da bal damlıyor dilinden:) Çok teşekkürler bütün güzel dileklerin için..Ben de hep sevgiyle kuşatılmış olmanı diliyorum senin:)

      Sil
  2. nefis bir doğum günü partisi nefis manzaralar ve nefis bir enerji! yıl boyu hep böyle deva etsin inşallah..
    ne güzelsiniz öyle..
    yeni yaş fotoğrafına da bayıldım:)
    mutlu yaşlar dilerim Nilgün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş'cuğum evet bu yıl artık güzelliklerle dolu , hepimizin yüzünün güldüğü bir yıl olsun inşallah:) Çok sevgiler ve teşekkürler:)

      Sil
  3. Nilgün, bam telinden vurmuşlar seni bu her hal ve tavrından görünüyor. :) Seni böyle görünce aynı keyif bana da geldi.

    Ailenle, canlarınla nice güzel yılların olsun! Çok sevgiler benden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ersin aynen öyle oldu ve ne mutlu bana ki bu keyif burdan sana da ulaştı:)) Çok teşekkürler ve bizden de sana sevgiler:)

      Sil

Yorum Gönder