Bugün Günlerden , Pando Usta'nın Dükkanı Kapanmasın !

 Aslında bu fotoğrafların hepsi bu blog'un önceki sayfalarında var. Neden şimdi peşpeşe bu eski fotoğrafları koydum? Çünkü Pando Usta'nın dükkanının kapatılacağı iddiasını duydum. Henüz bir iddia ama gerçekleşirse diye ödüm kopuyor. Korumak, muhafaza etmek diye bir şey yok bizde. Yok edilecek en hafifinden yenilenecek. Kambur'un Bahçesi, simit sarayı oldu. Sorsan yenilendi ! Yahu zaten yeni olmadığı için gidiyorduk desen anlamaz kimse. Oysa ne güzeldi Kabalcı'dan kitap alışverişi yapıp ( ki o da gitti gidiyor!) 7-8 Hasan Paşa'dan kurabiye alıp sonra Kambur'un bahçesinde bir çay eşliğinde o kurabiyelerden bir tanesini yiyerek o kitapların arka kapaklarını okumak...Şehre ve tabii ki bize de ruh katan yerler bunlar..Bir arkadaşımın dediği gibi  düşünüyorum ben de : "Bu mekanların birer birer gitmesiyle ne kadar eksildigimizi anlayacağız ama korkarım geç olacak" ..





2007 - Pando Usta'nın dükkanını uzunca bir zaman bulamadım. doğrusu aylar sonra bulunca da , önünden geçip durdum, içeri girmeye uzunca bir süre cesaret edemedim. bugün çok erken saatte yolum beşiktaş'a düşünce, sonunda merakım ağır bastı ve içeri girdim. dükkan o kadar bakımsız ki, kahvaltı etmeye yürek ister:)

fakat bilmem "birşeylere hürmeten ..." duygusunu bilir misiniz? önce oğluyla biraz sohbet ettim . ( fotoğraftaki kisi) tam çıkmaya hazırlanırken de pando usta geldi. öyle bir görüşte "dünya tatıisı bir ihtiyarcık" falan değil tabii pando usta:) ama ordan ayrılırken onu yine de kucaklamak istedim. kendilerini hep muıtlu hissetsinler isteyeceğiniz insanlardan pando usta da oglu da.



( bloglarda kahvaltıda neler bulabileceğiniz hakkında detaylı bilgiler var. ben bal kaymak ve peynir yedim. hepsi de cok lezzetliydi. yarım porsiyon da yeseniz tıkabasa lezzete doymanız mümkün. ama hepsinden önemlisi inek sütü kazanda kaynıyor. kaç yerde pastorize edilmemiş, kutuya girmemiş inek sütü bulmak mümkün bilmiyorum. sağlıksız mıdır, içilir mi içilmez mi hiç bir fikrim yok. ama şu dünyada bulduğumda mutlu olup, asla kaçırmayacağım şeylerden biridir:)
Beşiktaş, İstanbul'da.

2007 - bloglarda anlatildigi gibi 40 kisilik falan bir yer degil. ya da dukkanin arkasinda da bir kisim varsa ben gormedim. pando usta ve ogluyla sohbet ederek kahvaltimi ettim. dukkanin ilk sahibi pando usta'nın babası. . Ustanın soyledigine gore 140 senelik mazisi olan bu dukkan eskiden saraya sut ve yogurt gonderiyormus.


pando ustanin bakmayin bu fotografta gulumsedigine, sohbet ettikce herseyin rengi degisiyor:) ilk gittiginizde sizi tepeden tirnaga suzup ""ne istiyorsun?" demesi cok muhtemel. bana oyle dedi ve sanki her gelene oyle diyormus gibi de bir hali vardi:)


Dükkani uzunca bir süre bulamayisimin sebebi uzunca bir sure balik pazari civarinda aramis olmam. bilmeyip gitmek isteyenler olursa yeri şöyle: Kabalci Kitabevi'nden Beşiktaş'ın içine doğru yürümeye başlayın. Sağda köşede Adnan Ezen optik'i görünce oradan içeri, sağa dönün.. Hemen sağınızda dükkanı göreceksiniz.
Beşiktaş, İstanbul'da.






Yorumlar

  1. Henüz kapanmamış. Araya Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar girmiş. Kira borcu da varmış. 1 hafta müddet vermişler. Şimdilik duyduğum bildiğim bu. Bakalım ne olacak..

    YanıtlaSil
  2. Çok harika bir post olmuş, umarım Pando kapatmaz çünkü böyle eski yerlerde kendimizi yenileyeceğimiz o kadar çok şey var ki...

    Fotoğraflardaki de double bal kaymak olana bayıldım!

    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Ersin, ne güzel söylemişsin.. "Böyle eski yerlerde kendimizi yenileyeceğimiz çok şey var bence" de:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder