Bugün günlerden, "İşte benim Zeki Müren" II



























  
Aslında Zeki Müren her ne kadar Bodrum'un paşası olduysa da Bodrum'dan önce uzun yıllar Antalya'ya gitmiş. Aşağıdaki imzalı kağıtlar da benim çok ilginç bulduğum bir belge. Hayranları onun Aspendos'ta konser vermesini o kadar istiyormuş ki, işte bu aşağıdaki 5000 hayranının imzalarından oluşan 5 metrelik dilekçeyi hazırlamışlar :) 




Bir sürü defter var böyle. O kadar güzel o kadar anlamlı ki..Ben büyük bir şefkat duyuyorum böyle defterleri gördüğümde.."İlk viski maalesef" "Evde sinirliyim" gibi küçük notlar..


Sergi'ye gitmeden önce, Kanat Atkaya'nın aşağıya giriş kısmını aldığım yazısını okumuştum. Biraz da onun etkisinde kalarak gittim sergiye.

"Bakın Zeki Müren burada oturuyor...”Bütün minibüs gidişte sağa, dönüşte sola doğru hareketlenir, göremediğimiz bir evi temsilen IV. Levent’i selamlardı.
Konu Zeki Müren olmadığında son derece ağırbaşlı bir hanımefendi olan komşu teyzenin, her geçişte “Ah Zekiiii!” diye bağırmasını kahkahalar takip eder, yolumuza bakardık sonra...
Bu komşu teyzenin örgütlemesiyle bir Taşlık Gazinosu performansına gittiğimizi hayal meyal hatırlıyorum; fakat kitlenin “Paşa” belirdiği anda sahneye bir uzay aracı inmiş gibi etkilendiği konusunda çok netim!"
 


Serginin görsel tasarımından sorumlu olan Sadık Karamustafa ise bir söyleşide "Zeki Müren'in Türkiye Kültüründe çok önemli bir yeri var. Bu kadar değerli bir miras sandıklarda çürümeyi beklememeli. Ciddi bir çalışma yapılmalı. Gerçek bir Zeki Müren müzesi kurulmalı. Bu sergi müze ihtiyacını hatırlatmak için bir vurgulama" demiş ki buna yürekten katılıyorum:) 



Yorumlar

  1. Bursa = Zeki Müren = Gurur :)) Bu üçlüyü sabah sabah hatırlattın yine bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de sergiyi gezerken sen dahil tanıdığım bütüüüün Bursalılar aklımdan birbir geçtiniz zaten Ersinciğim:)

      Sil
  2. bu sergiyi isterdim görmek! sayende görmüş kadar oldum...
    kimler geldi kimler geçti değil mi.. büyük değerlerimiz birer birer göç ediyor:(
    bu güzel paylaşım için teşekkürler nilgüncüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sebuş mutlaka o atmosferde görmenin de etkisi var tabii ( fonda çalan müzik bile çok etkileyici oluyor) ama Yapı Kredi Yayınları bu serginin kitabını çıkarttı. Çok tavsiye ederim. Sergide hızla önünden geçtiğin bir çok şeyi o kitapta yavaş yavaş inceleyerek okuyabiliyorsun tatlım.

      Sil

Yorum Gönder