Bugün günlerden, Biri beni durdursun ! :)


Yılbaşı geçeli 15 gün oldu. Ben hala çam ağacı şeklinde zencefilli kurabiye yapıyorum ! :) Birkaç tarif denedikten sonra bunda karar kıldım. O gün bugündür de seri üretime geçmiş durumdayım.

Malzemeler:
2 su bardağı un
125 gr. tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker (Aynı miktarda üzüm pekmezi de aynı işi görüyor..)   
1 yumurta
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi ( Ben mandalina varsa onun kabuğunu tercih ediyorum. )
1 paket kabartma tozu,
1 çimdik tuz.

Yapılışı:
Tereyağı ve şekeri iyice çırpıp, sütü, baharatları ve yumurtayı ekleyip bir karıştırıyorum. Üzerine un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip hamuru hazırlıyorum. Hamur hazır olunca buzdolabında 30 dk. dinlendiriyorum. Sonra şekil verip 180 derece ısıtılmış fırında 10-12 dk. pişiriyorum.
Yemek kitaplarında der ya, "Hazırlama süresi: 20 dk. Kolaylık derecesi: 5 :)  ( 5, en kolay oluyor bilmem belirtmeye gerek var mı? :)
  

Yorumlar

  1. ben yaptığım kurabiyelerde şekli bozulur düşüncesiyle kabartma tozu kullanmıyordum hiç! demek bozulmuyormuş:) tarifi aldım hafta sonu deneyeceğim!
    mutlu hafta sonları Nilgüncüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifte hiç bozulmuyor Sebuşcuğum..Azıcık kabarıyorlar sadece. Şimdiden afiyet olsun:)

      Sil
  2. :)) Bu kadar lezzetli sonuçlar verirken yaptıkların, seni kim durdurur ki? :))
    Keyifli bir haftasonu dileklerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana da keyifli haftasonları diliyorum sevgili Nurdan:)

      Sil
  3. kimse sizi durdurmasın bence, mis kokulu ev, şahane kurabiyeler kim istemez ki?? :))
    elinize sağlık, afiyet şeker olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum AsOrTiK . Bu kurabiye hakikaten kışın soğuk günlerinin kokusu oluyor:)

      Sil
  4. Şimal afiyetle yesin, ellerine sağlık evin için mis gibi kokuyordur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Moon çok teşekkürler:) Kışın bir kokusu varsa herhalde en çok bu kurabiye ile bir de sıcak şarapla yayılıyordur etrafa:)

      Sil
  5. tarifini aynen yapıp bloğumda paylaştım nilgüncüm:)
    şimdi de afiyetle yiyorum teşekkürler:)
    mersi,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş'cuğum bloğuna yazdım yorumumu tatlım. Bembeyaz, bambaşka bir güzellik olmuş:) Afiyet olsun:)

      Sil
  6. Sebuşdan geliyorum..tarif çok güzel..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder