Bugün günlerden, yazlıklar kalkarken:)

 Yazlıklar yıkanıp kalkarken, elime almış bakarken bu pikenin artık seneye Şimal için küçük geleceğini farkettim.. Bir zamanlar muhtemelen 70li yılların başında, annemin de bunu farkettiği bir gün olmalı:) 
Zira benim pikemmiş. Teyzem benim için işlemiş. Sonra kızımın oldu. Kimbiliiir sırada kim var:) Hayat hep gülümsetsin, bizi de sizi de:)   

Not: Sevgili Nurdan, bunu görünce seni ve işlediğin nefis etaminleri hatırladım. Çok büyük oranda da zaten o yüzden bu fotoğraflar burada:) 




Yorumlar

  1. Şahanesin, şahanesiniz.....♥♥♥

    Bazen neden sadece iki iğne hareketinin oluşturduğu bu çarpılar beni böyle büyüler diye düşünürüm?

    Aslında, "çapraz" simge olarak çok olumsuzdur değil mi? Sonları ve yasakları simgeler. Hayatımıza bir daha sokmayacağımız insan ya da eşyalar için "üzerini çarpıladım, bitti gitti" deriz. Kariyerinde balta yiyen mesai arkadaşlarımız için, "Müdür üzerini çarpıladı" der, sıra bize gelmesin diye dua ederiz mesela.

    Oysa üzerine çarpı atılan işler, nesillerden nesillere bozulmadan aktarılıyor. Her çarpı, onu yapanın, kimin için yapıyorsa ona söylemek ya da hissettirmek için uğraştığı yürek sözlerini üzerine takıp yıllar sonrasına taşıyor. Bazen de bir başkasının çarpıları üzerinden, kendi tarihine ışıklı bir pencere açılıyor.

    Bu güzel sürprize ve ailenin yakın tarihine açtığın bu güzel pencereye sonsuz teşekkürler.♥

    Dilerim, melekler, güzel aileni ve sonraki nesilleri hep korusun. O küçük pike de sayısını hatırlamayacağı kadar çok sayıda çocuğun renkli düşlerine eşlik etsin...

    Sevgilerimle,



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan ne derya deniz ve içi zengin bir insansın sen:) Çarpıyı görüyor da insan acaba bizzat etamin işleyenlerin bile kaçı düşünüyordur bu yazdıklarını? Bayılıyorum böyle büyük dünyaları olan insanlara.. Ayrıca o kadar güzel dilekler yazmışsın ki, çok teşekkür ediyorum:)

      Sil
  2. ne tatlı bir mavi melek , kanatları ve yıldızı hep parlasın, benim battaniyemi, oğluma kullandım, şimdi de torunuma saklıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moon ne güzel değil mi böyle nesilden nesile geçmeleri..Nasıl da güzel anılarla yüklenmiş oluyorlar:) Torununun da üzerine sermen ve sonra onun da kendi torunu için saklaması dileğiyle:)

      Sil
  3. Nurdan hanım o kadar güzel ifade etmiş ki, bana sadece bu güzelliği bizimle buluşturduğun için teşekkür etmek kalıyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersin katılıyorum sana..Nurdan'ın yorumlarını okuduğumda ben de aynen öyle hissediyorum:) Bu aralar senin neler yaptığını merak ediyorum doğrusu:)

      Sil

Yorum Gönder