Bilmediğin sokaklara sapmamak lazım:)

Bu aralar biraz dekorasyonla ilgili bloglara bakmaya niyetlendim. Harika bloglar var. Bak yeminle , komutları biraz anlasam biraz daha eli yüzü düzgün bir blog olarak tutacağım ben de burayı :)

Dekorasyon bloglarında çeşitli tığ işleri, avizeler falan dolaşırken, o linkten bu linke manasızca tıktıklarken
küt diye karşıma çıktı......

Şimdi sormak istiyorum: Bu aşağıdaki nedir yaahuuu? :)))

 
Blogun adresi  http://blog.vakrehjem.com/ .  Fotoğrafın altında tarifi de var. Ama şu dilde,

Sjokoladekake
5 egg
4,5 dl sukker
2,5 dl mykt eller smeltet smør
3,5 dl mel
1 1/2 - 2 dl bakekakao
2 ts vaniljesukker
200 g revet marsipan
Fyll:
2,5 dl kremfløte
1 vaniljestang (eller 1 1/2 ts. vaniljesukker)
Ganache:
350 g mørk sjokolade
2,5 dl kremfløte
Pynt:
Blåbær, bringebær og jordbær eller hva du har lyst til av friske bær.
Litt melisdryss til pynt.
Rør sammen egg og sukker, (ikke eggedosis, bare rør til eggene og sukkeret har blandet seg). Tilsett mykt eller smeltet avkjølt smør. Ha i mel, bakekakao, vaniljesukker og revet marsipan. Rør til du får en seig og jevn røre.
Fyll røren i to runde kakeformer ca 24 cm i diameter. Bruk bakepapir i formene, da er det enklere å løfte bunnene ut.
Stekes i forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft) i 10 - 15 minutter midt i ovnen. Følg godt med på steketiden, og ta kakene ut med en gang de begynner å bli faste. De kan gjerne være litt flytende i toppen.
Ta kakene ut av formene og flytt dem over på en bakerist (i bakepapiret), for avkjøling.
Del sjokoladen, til ganachen opp i mindre biter. Ha sjokoladebitene i en bolle. Varm opp kremfløten på medium varme. hold øye med kremfløten og ta den av varmen akkurat når den begynner å koke. Hell fløten over sjokoladebitene og rør om til sjokoladen har smeltet og du har en fløyelsmyk krem. La massen avkjøle ved romtemperatur.
Visp kremfløten til fyllet. Tilsett korn av en vaniljestang.
Rens bærene.
Legg sjokoladebunnene sammen med vaniljekremen. Topp med Ganache og friske bær. Dryss med litt melis på toppen. 
*****************************************

Türkçeye birebir çevirebilecek olan varsa lütfen bana yazssın. Söz aynısından yapıp çaya çağıracağım :)  

Tam fotoğrafa bakıp, "Aman canım ben illa da kakaolu çikolatalı şeylere bayılmam. Muhtemelen o meyveler başımı döndürdü " diye burun kıvıracaktım ki tarifin altında da, içindeki beyaz kremayı gösteren şu fotoğraf vardı. 
Haliyle bir kere daha soruyorum ve huzurlarınızdan ayrılıyorum; Bu nedir yaahuuu?:)

Yorumlar

Popüler Yayınlar