Bugün günlerden, bir pazar günü provası :)






"Nasıl gidiyor?"
Bu aralar bu sorunun tek anlamı var "Oyun çalışmaları nasıl gidiyor?" :)
Dolu dolu gidiyor. Fotoğraf çekmeye bile vakit bulamadan gidiyor. Bir oyunun ön hazırlığı çok detaylıdır aslında.. Herşey tamamsa üstüne okumalar ve ezber ve arkasından provalar su gibi akar. ( Genellikle diyelim :)  Ama teknik anlamda eksikler varsa o zaman bir türlü o provalara sıra gelmez ve oyunun tarihi yaklaştıkça da bir sıcaklık gelir oturur bünyeye:)
Aslında biliyorum , hissediyorum, oyun çıktıktan sonra eminim geri dönüp baktığımıza çok güzel planlamış olduğumuz bir süreç göreceğiz. Yine de içindeyken tam olarak anlayamıyoruz doğruya doğru...
Bu hafta sona ererken uzun zamandır ezber tekrarına fırsat bulamadığımızı fark edince pazar günü yine çalışmaya girdik. Neyseki çok keyifli. İnsanın çalıştığını anlamadan çalışması kadar güzel ne var dedirten bir süreç bu. Sanat her anlamda insanı yeniliyor. Yıllar önce Ferhan Şensoy bir söyleşisinde demişti ki "Gün gelip para mefhumu ortadan kalkarsa ben yine yaptığım işi yapmaya devam ederim. Acaba o gün geldiğinde oto galerisi sahibi olan kişi yine otomobil satmak isteyecek mi?"  Çok severim bu sözünü büyük ustanın.

Not: Olur da aklınızdan geçirdiyseniz cevap veriyorum, gün gelip para mefhumu ortadan kalkacak tabii ki :)

Yorumlar