Bugün günlerden, ne haftasonuydu ama ! :))



Ne haftasonuydu ama..Haftanın ortasına geldik haftasonunda yaşamaya başladığım o kocaman mutluluk ve coşkuda en ufak bir eksilme yok:))) 

Heyemola Yayınları'nın İstanbulum serisi son yıllarda bayılarak takip ettiğim bir seri. Her kitabı başka bir yazarın kaleminden okuyorsunuz. Her semt yazarına ne ifade etmişse, o gözden anlatılıyor. 
İstanbul'un bir çok  semtinde bir şekilde anılarım var. Haliyle bu seriden çıkan kitapların bir çoğu bana çok şey ifade ediyor. Boğaz çocukluk yıllarımın ve genç kızlığımın geçtiği bölge. Yeniköy'lüyüm ben. Üniversite bittikten sonra bir süre Kağıthane'de oturduk. Sonra Şimal doğmadan Erenköy'e geçtik. "Karşı"da yaşamak neymiş onu tattım. İstanbul'da Anadolu yakasında oturan biri için bile orasının "karşı" olması hissini deneyimledim. Sonra yeniden "bu yakaya" döndük. Mecidiyeköy - Ortaklar caddesi - Fulya ortasındayız. 
Üniversiteyi Beyazıt'ta okudum. Kazancı Yokuşu'nun aşağılarındaki Fındıklı'ya komşu bir okulda stajerliğimi yaptım. Ondan beridir de 17 yıldır Maçka'dayım. 
Olduğum yerler hep değişse de bunların hepsine komşu olan semt -benim için- hep aynıydı. Beşiktaş:) 
Benim canım eşim Tuğrul'un ise Beşiktaş sevgisi bambaşka. Tuğrul, futbol takımı olarak da Beşiktaş'ı tutuyor ama onun çok daha ötesinde, her anlamda Beşiktaş'lı:) Ve işte bu, bir çok semtini merakla alıp bir günde okuduğum seriden bu kez Tuğrul'un "Abbasağa / Bir Beşiktaşlı Olma Öyküsü" adlı kitabı çıktı:) 
Ne kadaaaar heyecanlıyım anlatamam:))))) 
İnanabiliyor musunuz bilmem ama kitabı ben henüz okumadım !! :)) Bana sabırsız diyenler utansın! Asla dayanamam derdim ama beklenen şeyin geleceğinden ve güzelliğinden eminse insan, bazen böyle garip bir beklemenin mutluluğa dönüştüğü durum olabiliyor:)) 
Ez cümle ben de herkes gibi kitapçılardaki raflara gelmesini bekliyorum:) Şimdilik satışı sadece internette. Cuma akşamı idefix'te olduğunu gördüğümde başladı haftasonu heyecanım:))) Eli kulağındadır. Okumaya başlayıp sayfaların içinde, Tuğrul'un anlattıklarında gezinmek ........ Wu huu:))))))))) Başka da bir şey diyemiyorum:)))))     
     



İşte bu da ikinci kocamaaan sevincimiiz:) Bizim evde bir "Ersin Doğan" rüzgarı esiyor:) Ersin sehpayı nasıl yapmış, nereyi boyamış, ikea'dan aldığı çerçeveleri nasıl dünyanın en şık çerçevelerine çevirmiş... Ben bu kadar güzel üreten bir insan daha görmedim. Yaptığı herşeyi kendisi yapıyor.Gidip züccaciyeden bez alıp çantayı dikmiyor. Ham bir bez alıyor. Boyamasını yapıyor, desenlerini, dikişlerini ekleyip üzerini işliyor. Modelini belirliyor ve sonra dikiyor. Haliyle yaptıkları tek ve taklit edilemez oluyor. Ve işte sonunda bizim de ifyouwanttobeall - Ersin Doğan (tık tık) imzalı bir defterimiz oldu:) Ersin'e seri üretime geçmesi için yalvar yakan olan ben sonunda onu buna bir deftercik için de olsa ikna edebildim:) Ben duyurayım da arasını soğutmayın, hazır başlamışken arkası gelsin:)) Hem sipariş listesinde ön sıralarda yerinizi alın, hem de onun emekleri karşılık bulsun. 











  




 




Şimal'ciğimle defteri kapışamayınca, şimdilik alıp duvardaki süslerin üzerine koydum. Şimal'in aşağıdaki fotoğraftaki "Anne bu yapılır mı, yakıştı mı şimdi bu sana?" bakışı nasıl ama? :))) Eee anneyim ben. Bazen öyle, bazen bööylee:))))))) 
 


                                              + + + + + + + + + + + + + + + + + + +





 İşte bu da haftasonumun 3. coşkusu.. Pazar akşamına kadar beni çatlattı. 2 aydır çatlatıyor :) Şimdilik hakkında bir şey demiyorum... En ufacık bir açıklamam bile yok... Sadece göründüğü kadar. O masanın üzerinde dursun diye yanıp tutuştuğum bir başka şeydi kendisi. Oldu ! :)


 

Yorumlar

  1. ne güzel haberler bunlar :)
    Sizin adınıza çok sevindim.
    Ersin'in defterleri evet bir harika. Zevkle kullanırsınız inşallah.
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Şebnem. Sevgiler sana ve tatlı oğluna:)

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Nasıl güzel bir gurur, kitap için çok tebrikler! Kitabı alıp İstanbulluluk üzerine tecrübeli kalemden okuyalım bakalım ;)
    Ersin'in ince hediyesini gördük instagramda. Umarım devamı gelir. Şimal nasıl da mutlu olmuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patrizia kitabı müthiş bir merakla bekliyorum ben de:) Hep beraber okuruz artık:)
      Ersinin defterleri müthiş . Bence de devam etmeli :)

      Sil
  4. Nereden başlasam bilmiyorum ama; öncelikle Tuğrul Abi koca bir "Tebrikler"i sonuna kadar hak etti! Kitabı derhal satın alıp, en kısa zamanda okumak için sabırsızlanıyorum. :) İstanbul ile olan bağlantım, benim için özel biri şimdilik... İleride ne olur, ne yaşanır bilmiyorum ama bu kitabın bana çok şey hissettireceği kesin. :)
    Şimal kuzusunun, tüm fotoğrafları beni benden aldı. Hayatımda gördüğüm en güzel model! Aman Allah nazarlardan saklasın.
    Benim için söylediklerine gelince; gerçekten çok ama çok teşekkür ederim!
    İnsan için özel olan birine bir şey hazırlaması kadar daha güzel bir his yok şu dünyada, bende o anları yaşarken oldukça heyecanlı ve mutluydum!
    İnşallah güzel anılar ile dolar, taşar... İçten kocaman sevgilerimi yolluyorum! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ersin Tuğrul'un kitabı hakkındaki güzel sözlerini kendisine hemen ileteceğim :)
      Defter için söyleyecek söz bulamıyorum zaten:) Bir kere de buradan çok teşekkürler sana:)

      Sil
  5. sen harika bir annesin! hangi birinize yazacağımı şaştım:))
    kitap için tebrikler..
    ersin bu işte gün geçtikçe daha da iyi olacak ona eminim.. buda nefis olmuş güle güle kullan..
    son olarakta ben bu şimal kuzusunu yerimmmmmm, maşallah ona çok tatlı çokkk.. o defter tutan minik ellerini öperim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş'cuğum, çok teşekkür ediyorum çook:) Sen de harika bir annesin üstelik inanılmaz da beceriklisin ve herşeye beni hayretten hayrete düşürerek yetişmeyi başarıyorsun:)

      Sil
  6. bir an nilgün oldum yüreğim pırpır etti, çok güzel mutluluklar bunlar, hayat bu kadar işte... tuğrul a tebriklerimi ilet, ben de kalben beşiktaşlıyım, şimalim benim torunum olursa ve de kız olursa en çok şimale benzeyecek, o kadar çok bakıyorum ki, fotoğraflarına ve o an böyle tatlı olsun diye dileyiveryorum. ersini çok seviyor ve takdirle izliyorum. senin mutluluğun bana da yansıdı. çok mutluluk olsun ömürlerimiz de ve hepimize bulaşsın. ev halkına sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğrul'a tebriklerini büyük bir zevkle ileteceğim Ayşen'ciğim. İnşallah en güzel zamanda babaanne olursun. Benim kızımın babaannesiyle inanılmaz bir ilişkisi var. İkisi de birbirlerine aşık:)) Buradan da Datça'ya sevgiler essin dursun:))

      Sil
  7. Yazılar italik çıktı, yüklenmedi, ben de fotolara baktım sadece... :)

    Ben de beklerim! :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder