Bugün günlerden, küçümen bir ekmekcik:)
PÖTİPEN ( Adı bu. Ama bildiğin ekmek.. Mayasız falan. Üstelik harika pratik.)
.2 bardak un
.1 pak. kabartma tozu
.30 gr. tereyag
.Bir tutam tuz
.3/4 bardak süt
.1er tatlı kaşığı , rezene, biberiye, haşhaş, karabiber, mahlep
Yapılışı:
Un, tuz ve kabartma tozunu ele.
Tereyagini ekle, iyice karıştır.
Ortasını açıp süt ve baharatları ekle.
Önce karıştır, sonra hamur olana kadar yoğur.
1.5- 2 cm kalınlığında küçük yuvarlaklar yap.
Yağlanmış fırın tepsisine kahvaltıdan hemen önce 210 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk pişir.
Afiyet ve günaydın olsun:)
Not: Fotoğraftaki görüntüsü yakından çekilmiştir. Eni boyu hepsi hepsi bir top kek kadar :)
hafta sonu kahvaltıya yapılası...
YanıtlaSilŞimdiden afiyet olsun o zaman:)
Sil