Bugün günlerden Eminönü:)

                                                        Bugün günlerden Eminönü :)
Bu binanın altta bir kapısı var ki  oy oy oy dedirtir. Ama bakmayın fotoğrafı turistik çektiğime (biraz sonra göreceksiniz) o kapının içinde işporta kemer satıyorlar !!





Tahtakale'ye doğru...Yine de ammman el değmesin, değiştirilmesin diyorum. O kadar kendine özgü duruyor ki Eminönü. Düzelteceğiz, diye işe girişilen bir çok yeri görmek bile istemiyorum artık.. 

                       Kurukahvecim, Mehmet Efendim, kahve kokuları içinde sen bir tanemsin:)


                                                                  Incık ve de Cıncık:)


                     Aphrodisiaque des Sultans demiş. Alıyorsun yiyorsun. Ne olurunu ben bilmem:)




                        Çeyizim :) Annem 5 yaşımda başlamış hazırlamaya. Evlendim evleneli evde böyle sergiliyoruz. Mısır Çarşısı Eminönü fotoğraflarının içine nerden karışmış hiiiç anlamadım :)



Yok böyle bir zulüm! İşportacı tezgah açmış o kapının içine ya! Bugüne mahsus değil. Kemerleri tüketip yakalanmazsa kaçacak değil yani. Yıllardır orada o tezgah. Sorumlular kimse, kulağından tutup tezgahın başına götürüp soracaksın. "Bu ne ha, bu ne?" Vallahi bende uyandırdığı his bu.. "Deutsche Orientbank in Istanbul" sana gözümüz gibi bakmışız !

Yandaki binanın üzerindeki arapça yazılar..Eminönü bölgesine bir şehir turu vardır mutlaka. Katılıp dinlemeli buraları...



Bana en acıklı gözüken bina da budur. Telefonla çekilen bir fotoğrafta çok belli olmuyor ama en üst katların balkonlarında bir çiçek işlemeleri var....Durup dakikalarca seyredilir. Yıllardır bakımsızlığına üzülür, farkedilmediğine inanamaz, sinirlenirdim. Buyrun şimdi bir de Eminönü dürümcüsü çarşaftan büyük ilan asmış.


Yorumlar

  1. Çok beğendim detayları ve bu fotografların çoğunu Pinterest'e de pinledim. Bilginiz olsun :))))

    YanıtlaSil
  2. Nurdan, Pinterest'e çok aşina değilim ama beğenmene sevindim çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  3. O dürümcü ilanı ve işportacı tezgahını görünce bu kadarda olmaz dedim ama oluyor ne yazık ki yazık olmuş güzelim binalara , paylaşıp duyarlılığını gösterdiğin için teşekkürler Nilgün .

    YanıtlaSil
  4. Meltem konuyla tamamen alakasız ama ben de senin yaptığın ayakucu sehpasını görünce ( bambaşka bir anlamda:) bu kadar da olmaz dedim. ne kadar nefis bir sey yapmışsın öyle bayıldım:)

    YanıtlaSil
  5. tespitlerinde o kadar haklısın ki al benden de o kadar dedim içimden:( duyarlılığın için tebrik ettim birde, öperim..

    YanıtlaSil
  6. Sebuş umarım düzelir bakımlanırlar diyeceğim ama düzeltmeye kalkılan yerleri de görüyoruz...ben de öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Her gün günlerden Eminönü desen yine de keyfi bitmez :) Valla İstanbul'da özlediğim tek semt desem sadece azıcık abartmış olurum. En sondaki bina Vlora Hanı'na ait. Bir gün birisi el atacak diye korkuyorum; dediğin gibi düzeltmeye kalkıldıkça yaptığımız şey geride tekrar giderilmesi zor ağır tahribat oluyor.

    YanıtlaSil
  8. Eminönü değil mi:) Aslında bunları senden dinlemek lazım. ben görsel olarak takipteyim. Vlora Hanı'ndan yola çıkıp biraz araştırmaya niyetlendim şimdi:)

    YanıtlaSil
  9. ah binaya aşığım ama satıcıları görünce kapısında üzülmüştüm. o ve onun gibi canım binalar, yok olup gitmişler satıcıların arasında... maalesef.

    YanıtlaSil
  10. İnsan görünce içi acıyor..Maalesef kıymet bilmeyen bir yanımız var böyle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder