Blah Blah Blog :)


Fotoğraf çekmek ya da bir fotoğrafa bakmak nedir sizin için bilemem ama benim için  makinanın arkasından bakmak en çok, o an görüp sevdiğim şey ne ise onu bir çerçeveye almak ve kaydetmek demek. O yüzden orada burada paylaştığım fotoğrafların öznesi ben olmam genellikle. Paylaşmayı sevdiğim şeyler ise “ben bunu yaptım”dan çok “ben bunu sevdim” hatta “bayıldım buna” dediklerimdir. ( Bu anlamda bu blog , sadece başlığıyla bile, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :

(Not: Bu yazıyı yazdığım zaman ( haziran 2014) ve bu yazıya kadar olan sürede bloğun adı - yapıyorum- du. İçerik değişince , beraberinde yeni ismini de getirdi ve kendiliğinden adı da değişti. Haliyle şimdi ismi içeriğine çok uygun:) 

Peki bu sevdiğim görüntüleri bir çerçeveye alıp kaydediyorum da ondan sonra ne yapıyorum?
Önce Picasa’ya atıyorum. İlk arşiv orası. Sonra “Anı fotoğrafları” dediklerimi ayırıyorum, bastırıyorum ve albüm yapıyorum. Bunun için çoğunlukla spiralli, büyük, kalın kağıtlı resim defterlerini kullanıyorum. Bunlar zaten kronolojik olarak birbirlerini takip ediyorlar. Ama zaman zaman tek bir okazyonun defterleri de oluyor aralarında...Mesela 2005 yılında çıktığım Discover İyonya gezisinde çektiğim fotoğraflar ayrıca bir albüm olarak duruyor.

“Ben bunu sevdim” leri ise paylaşıyorum. Flickr bunun için , çok severek yıllarca kullandığım bir siteydi. Sonra blog tutmaya karar verdim. Ama az önce de söylediğim sebeplerden “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” bir blog var elimde bugün...Ez cümle, biraz işlerimin yoğunluğundan ama en çok da bu yüzden bu kadar ara verdim...İnstagram için fotoğraf çekmeye başlayınca ve o sayede uzun uzun blog yazısı yazmayı ve yaptıklarımı anlatmayı sevmediğim için, fotoğraf çekmeye bile ara vermiş olduğumu (!!) dann diye fark edince de geri geldim. Şimdi daha az laf, daha çok iş olursa biraz daha severim diye umud ediyorum:) 

Söz vermiyorum ama göz kırpıyorum:) 


Yorumlar

  1. bu günden sonra blog konusunda da gayet hız almışsınız:))
    facebook ve instagram çıkalı çok sevdiğim blogumu her zamankinden daha çok ihmal ediyor ve üzülüyor olsamda, durum böyle maalesef. intagram adresinizi de belirtseydiniz oradan da takip etmek isterdim:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Sevgili AsOrTiK , evet bu yazı ortaya , bir kırılma noktasında çıktı zaten:) Ben uzun uzun yazmaları sevmiyormuşum. Fotoğrafı paylaşmayı seviyormuşum. instagrama girip de, fotoğrafları üç satır anlatımla yüklemeye başlayınca aynısını burada da paylaşırım dedim. Bloğa hareket geldi:) Haliyle üç aşağı beş yukarı aynı şeyler. Sen hoşgeldin. Umarım hoş da bulmuşsundur:)

    YanıtlaSil
  3. ben çok hoş buldum. dün epey bir süre vakit geçirdim bu güzel blogda:)))
    sık sık uğrarım ben, hoşçakalın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder